Koronaturvallisuus piispantarkastuksen tilaisuuksissa

17.11.2021 15.35

Torniossa astuu perjantaina 19.11. voimaan koronarajoituksia, jotka otetaan huomioon piispantarkastuksen tilaisuuksissa. Vaikka kokoontumisrajoitukset eivät juridisesti sido jumalanpalveluksia ja muita uskonnonharjoitusta sisältäviä tilaisuuksia, niin kirkko haluaa olla samassa linjassa yhteiskunnan muiden toimijoiden kanssa.

Ohjeet koskevat erityisesti perjantai-illan viikkomessua Arpelan seurakuntakodilla. Arpelan tilaisuus järjestetään normaalisti, sillä oletamme, että tilaisuudessa tulisi joka tapauksessa olemaan paikalla suunnilleen kokoontumisrajoituksen mukainen määrä. Sunnuntain piispanmessu Alatornion kirkossa toteutetaan ns. sektorimallilla. Suuressa ristikirkossa eri siivet sektoroidaan ja hyödynnetään useita ulko-ovia, jolloin jokaisessa niissä voi olla noin 50 henkeä. Jumalanpalveluksen jälkeinen lounas Parasniemen seurakuntakodilla perutaan ja sen korvaa kirkkokahvit kirkossa. Nekin toteutetaan sektoreittain.

Tilaisuuksiin on turvallista tulla, kun noudatamme seuraavia ohjeita:
Tullaan paikalle vain ehdottomasti terveinä, pidetään maskia, desinfioidaan kädet ja pidetään turvavälejä.