Konfirmaatio

Rippikoulu huipentuu konfirmaatioon. Konfirmaatio tapahtuu kirkossa messun eli ehtoollisjumalanpalveluksen yhteydessä. Nuoret lausuvat uskontunnustuksen ja saavat siunauksen. Vanhemmat ja läheiset rukoilevat nuoren puolesta yhdessä muun seurakunnan kanssa. Messun jälkeen konfirmoiduille jaetaan rippikoulutodistukset.

Konfirmaatiossa nuoresta tulee seurakunnan täysivaltainen jäsen, joka voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja olla täysi-ikäisenä ehdolla seurakuntavaaleissa. Rippikoulun käyminen on ehtona myös kirkolliselle avioliittoon vihkimiselle, mutta konfirmaatiota ei edellytetä.

Rippikoulun voi käydä vaikka ei haluaisikaan osallistua konfirmaatioon. Konfirmaatioon osallistuminen edellyttää kastetta ja kirkkoon kuulumista.

Tietoa rippikoulusta löytyy täältä.

Konfirmoitava nuori ehtoollisella
Kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio