Yhteisvastuu 2020 tukee vanhemmuutta

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon Yhteisvastuukeräys tukee tänä vuonna vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Keräys käynnistyy sunnuntaina 2.2.2020 koko maassa ja jatkuu huhtikuun loppuun saakka.

Vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys nostaa esiin vanhemmuuden haasteet sekä lasten ja nuorten vahvasti viestittämän tarpeen turvalliseen aikuiseen, jonka kanssa voi jutella asiasta kuin asiasta.

20 % keräysvaroista ohjataan vanhemmuutta tukevaan hankkeeseen. Siinä keskeisinä toimijoina ovat valtakunnalliset lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen erikoistuneet Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry.

Hankkeella vahvistetaan vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta kynnyksettömällä tuella ja yhteisellä tekemisellä kotona, koulussa ja harrastustoiminnassa. Hankkeessa levitetään myös muita vanhemmuutta tukevia hyvä käytäntöjä. Erityisenä kohderyhmänä ovat alakouluikäisten lasten perheet.

20 % keräyksen tuotosta käytetään monipuoliseen avustustoimintaan paikallisseurakuntien kautta. Painotuksena on keräysvarojen käyttö teeman mukaisesti vanhemmuuden sekä lapsen ja vanhemman suhteen tukemiseen.

60 % keräystuotosta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimintoihin kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta.

Kotimaisen hankkeen yhtenä tavoitteena on luoda verkostomallista yhteistyötä vanhemmuuden tukemiseksi eri puolilla Suomea ja kaikenkokoisilla paikkakunnilla seurakunnan, kunnan ja järjestöjen kesken. Mukaan verkostoyhteistyöhön on kutsuttu laajasti nuoriso- ja kasvatustyön sekä lastensuojelun toimijoita.

2020 Yhteisvastuu juhlii 70 vuotta jatkunutta, vuonna 1950 alkanutta taivaltaan.

> LAHJOITA

Miten voin osallistua Yhteisvastuukeräykseeen?

Keräykseen voi osallistua rahalahjoituksen lisäksi monin tavoin mm. lipaskerääjänä kauppojen edustalla tai osallistumalla Yhteisvastuu-tapahtumien järjestämiseen.

Antamalla lahjasi annat perheille valoisamman huomisen

Keräyspäällikkönä toimii
diakonissa Aila Ylinärä p. 040 708 3066

- Ota rohkeasti yhteyttä Ailaan -

>Lue lisää valtakunnallisilta Yhteisvastuukeräyksen verkkosivuilta

Kolme nuorta henkilöä yhteisvastuukerääjinä valkeat keräysliivit yllä ja keräyslippaat kädessä.