Infoa hautausmaa-asioista

HAUTOJEN HALLINTA-AIKOJEN LÄPIKÄYNTI SAATU PÄÄTÖKSEEN (Lounais-Lappi 9.5.2018) 

Lue artikkeli tästä Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Haudan hallinta-ajan jatkamiseen liittyen voit olla yhteydessä kirkkoherranvirastoon p. 040 556 8676
 

Vaaralliset hautamuistomerkit

Tornion seurakunnan hautausmaiden katselmusten yhteydessä on todettu, että hautausmailla on erittäin paljon vaarallisesti kallellaan olevia muistomerkkejä. 

Hautojen ja hautamuistomerkkien kunnossapitovelvollisuudesta säädetään kirkkolaissa ja hautaustoimilaissa. Lähtökohtaisesti hautojen ja hautamuistomerkkien kunnossapito kuuluu hautaoikeuden haltijalle. Kunnossapitovelvollisuuden laiminlyönnistä johtuvista vahingoista vastaa pääsääntöisesti se taho, jonka vastuulla ko. omaisuuden kunnossapito on. 

Vaarallisesti kallellaan olevat muistomerkit kaatuvat herkästi ja voivat rikkoutua ja aiheuttaa vaaran omaisille sekä työtekijöille. Kaatuva muistomerkki voi kaataa myös edessä olevan muistomerkin. Hautapaikan haltijaa ja omaisia kehotetaan ryhtymään toimenpiteisiin vaaran poistamiseksi. Muistomerkit tulee oikaista mahdollisimman pian siten, että myös muistomerkin jalusta on suorassa. Hautakiviliikkeet tekevät muistomerkkien oikaisutyötä. 

Lisäksi seurakunta pyytää hautaoikeuden haltijoita ilmoittamaan yhteystietonsa hautakirjanpitoa varten taloustoimistoon puh. 040 841 3313 

Kirkkoneuvosto