Kevät on tullut pohjolaan

8.5.2024

Sinisellä taustalla keväisiä esikkoja

Saamme ihastella luomakunnan ihmeitä, purojen solinaa, ensimmäisten luonnon kukkien puhkeamista, muuttolintujen saapumista ja kaikkea sitä mikä saa mielemme iloiseksi ja toiveikkaaksi näin keväällä. 

Kirkkovuodessamme vietämme kohta Helatorstaita. 40 päivää pääsiäisestä Kristus nousi ylös taivaisiin. Luukkaan evankeliumin mukaan Jeesus käski ennen hänen taivaaseenastumistaan opetuslasten saarnata parannusta ja syntien anteeksiantamusta kaikille kansoille.
Jeesuksen siunatessa kohotetuin käsin opetuslapsia, hän erkani heistä ja hänet otettiin ylös taivaaseen. Opetuslapset kumartuivat maahan asti ja osoittivat hänelle kunnioitustaan, ja sitten he riemua täynnä palasivat Jerusalemiin. He olivat alati temppelissä ja ylistivät Jumalaa. (Luuk. 24: 47-53) 


Helatorstain kanssa samalla viikolla on äitienpäivä. Saamme iloiten kiittää kaikista äideistä ja rukoilla heidän puolestaan. 
Oi Jeesus siunaa äitiä,
suo rauhan,onnen päiviä.
Pois pyyhi murheen kyyneleet.
Hyväksi kaiken, Jeesus, teet.

-Virsi 467


Kevään riemun keskellä kaikki eivät välttämättä ole onnellisia ja iloisia. Jumalan sana lupaa lohdutuksen myös murheelliselle. Se on evankeliumin ilosanomassa, jota kuulutetaan Jumalan valtakunnassa.

Se kutsuu luokseen parannukseen, nostaa ja kantaa. Se korjaa rikkimenneen.  Siksi ole hyvässä turvassa, saat uskoa syntisi anteeksi ristiinnaulitun ja ylösnousseen Vapahtajamme nimessä ja veressä. 

Kirjoittajat