Kirje sinulle, jota rippikoulun käyminen nyt mietityttää

Rippikoululaisia Karungin kirkon alttarilla - kuvituskuva

Kesä tulee taas, kaikesta huolimatta – ja silti erilaisena kuin aiemmat kesät, jotka muistamme. Tänä kesänä pitäisi muistaa turvavälit muuallakin kuin autoillessa, pitäisi muistaa pestä käsiä, pitäisi pysyä terveenä, se on haastavampaa kuin viime kesänä.

Kesään ladataan paljon odotuksia. Me odotamme yhteistä aikaa perheen kanssa, lomamatkaa, mökkireissua, eräretkeä, festareita tai rippikoululeiriä. Niinpä tänä kesänä joudumme kokemaan monta pettymystä, koska osa, mahdollisesti jopa suurin osa, odotuksistamme jää täyttymättä. Lomamatkat on peruttu, festareita ei järjestetä ja rippikoululeirikin on muuttunut erilaiseksi kuin odotetuksi viikoksi leirikeskuksessa. Koronaviruspandemian takia olemme joutuneet luopumaan monista odotuksistamme ja lisäksi joutuneet sopeutumaan erilaiseen, erilläänolevaan elämään.

Ymmärrämme täysin teidän nuorten ja perheittenne odotukset rippileirin ja kesän suhteen, varsinkin kun kevät on nyt mennyt lähinnä kotona ja kouluakin on käyty etänä. Mekin odotimme kesän leirejä niin kovasti! Kun epidemia on vielä päällä ja joitain rajoituksia puretaan, emme silti tiedä, mitä kesä tuo sen suhteen tullessaan. Järjestämme rippikoulut tänä kesänä etäopetuksena ja syksyisenä minileirinä terveys ja turvallisuus etusijalla. Olemme vielä henkilökohtaisesti yhteydessä jokaisen rippikoululaisen kotiin ennen kesää.

Ajattelemme teidän nuorten, kotiväkenne ja kaikkien läheistenne sekä työntekijöidemme turvallisuutta ja terveyttä. Haluamme antaa jokaiselle nuorelle tasapuolisen ja turvallisen rippikoulun. Etärippikoulussa voimme toteuttaa tiivistä yhdessäoloa turvallisesti. Tällä tavoin myös riskiryhmiin kuuluvat voivat tasapuolisesti osallistua rippikouluun.

Turvallisuus on pieniä tekoja.

Etärippikoulu antaa mahdollisuuden kokea yhteyttä ja oppia erilaisten uusien kanavien kautta yhdessä seikkaillen. Tätä kun ajattelemme, nousee mieleen Reissulaulun sanat:

”Reissu alkaa saa, avoinna on maa. Jännittävä seikkailu nyt meitä odottaa. Käymme matkaamaan tuntemattomaan. Matkaeväät eivät kesken lopu milloinkaan.”

Toivottavasti tästäkin kesästä tulee kaikille meille hyvällä tavalla ikimuistoinen.

Terveisin,

kirkkoherra Mirja-Liisa ja Rippikoulutyöntiimi