Kokoontumisrajoitukset jatkuvat entisellään

14.1.2022 14.45

Lapin aluehallintovirasto jatkaa Lapissa voimassa olevia kokoontumisrajoituksia kuukaudella.

Lapin aluehallintoviraston ja Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin päätösten ja ohjeistusten perusteella:

Lapin aluehallintovirasto kieltää edelleen kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Määräys on voimassa 22.2. asti.
Valtioneuvoston 11.1. päätöksen mukaisesti koronapassia ei voi käyttää 31.1. asti yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille.

- Jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa voi olla  läsnä 1/3 tilan enimmäisosanottajamäärästä Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin ohjeistuksen mukaisestii. tämä ohjeistus on voimassa 31.1. asti:

Alatornion kirkossa 153 henkilöä
Karungin kirkossa 72 henkilöä
Tornion kirkossa 74 henkilöä

Tuomiokapitulin ohjeistus:
"Aluehallintoviraston antamat kokoontumisrajoitukset eivät koske uskonnollisia tilaisuuksia, vaan kyse on  kirkon omilla päätöksillä seurakunnille annetuista ohjeista. Uskonnon harjoituksen mahdollistaminen on oleellinen tekijä ihmisten jaksamisen ja henkisen kriisinkestävyyden turvaamisessa. Jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten merkityksestä on keskusteltu viranomaisten kanssa ja sieltä on nimenomaan korostettu näiden merkitystä jaksamisen ja kriisinkestävyyden näkökulmasta."

- Jumalanpalveluksia on mahdollista seurata YouTube kanavamme välityksellä suorana lähetyksenä tai tallenteena kahden viikon ajan (linkitys verkkosivuillamme ja Facebookissa). Jumalanpalvelukset myös radioidaan Alatornion kirkosta nettiradio www.radiopro.fi kanavalla.

- Maskin käyttöä suositellaan vahvasti turvavälien ja käsihygieniasta huolehtimisen lisäksi.

- Papit ja kanttorit toimittavat siunaukset, kasteet ja vihkimiset, mutta eivät nyt valitettavasti osallistu muistotilaisuuksiin/hääjuhliin/kastejuhliin.

- Päiväkerhot toimivat normaalisti, perhekerhoissa max 20 henkilöä.

- Nuoristotyössä pienryhmätoimintaa.

- Aikuisten ryhmissä mukana max 20 henkilöä.

- Kuorotoiminta on tauolla 31.1. asti, lukuunottamatta lapsikuoroa.

- Pidetään huolta toisistamme! -