Kokoontumisrajoitukset jatkuvat

5.1.2022 07.43

.

Hallituksen, Lapin aluehallintoviraston ja Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin päätösten ja ohjeistusten perusteella:

Lapin aluehallintovirasto on 22.12.2021 tehnyt päätöksen, jolla se kieltää kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Lapin maakunnan alueella, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Päätös on voimassa 22.1.2021 asti.
Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti ajalla 30.12.2021–20.1.2022 koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille.

- Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin ohjeistuksen mukaisesti (voimassaoloaikaa on jatkettu 16.1.2022 asti) jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa voi olla  läsnä 1/3 tilan enimmäisosanottajamäärästä:

• Alatornion kirkossa 153 henkilöä
  • Karungin kirkossa 72 henkilöä
  • Tornion kirkossa 74 henkilöä

Tuomiokapitulin ohjeistus:
"Aluehallintoviraston antamat kokoontumisrajoitukset eivät koske uskonnollisia tilaisuuksia, vaan kyse on  kirkon omilla päätöksillä seurakunnille annetuista ohjeista. Uskonnon harjoituksen mahdollistaminen on oleellinen tekijä ihmisten jaksamisen ja henkisen kriisinkestävyyden turvaamisessa. Jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten merkityksestä on keskusteltu viranomaisten kanssa ja sieltä on nimenomaan korostettu näiden merkitystä jaksamisen ja kriisinkestävyyden näkökulmasta."

- Jumalanpalveluksia on mahdollista seurata YouTube kanavamme välityksellä suorana lähetyksenä tai tallenteena kahden viikon ajan (linkitys verkkosivuillamme ja Facebookissa). Jumalanpalvelukset myös radioidaan Alatornion kirkosta nettiradio www.radiopro.fi kanavalla.

- Maskin käyttöä suositellaan vahvasti turvavälien ja käsihygieniasta huolehtimisen lisäksi.

- Papit ja kanttorit toimittavat siunaukset, kasteet ja vihkimiset, mutta eivät nyt valitettavasti osallistu muistotilaisuuksiin/hääjuhliin/kastejuhliin.

Pysytään terveinä! - Pidetään huolta toisistamme!