Tornion seurakunnan uutisia

Uutislistaukseen

Virkatodistukset tilataan jatkossa Oulun aluekeskusrekisteristä

31.12.2021 14.12

.

Tornion seurakunta liittyy 1.1.2022 Oulun aluekeskusrekisteriin. Tietojen tallentaminen ja luovuttaminen tapahtuu jatkossa Oulussa. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakas tilaa virkatodistuksen/sukuselvityksen aluekeskusrekisteristä. Aluekeskusrekisterin yhteystiedot ja sähköisen asioinnin lomakkeet löydät täältä.

Tornion kirkkoherranvirastossa palvellaan kaikkia seurakuntalaisia entiseen tapaan muun muassa kirkollisiin toimituksiin liittyvissä henkilö- ja tilavarauksiin liittyvissä asioissa.

Kirkkoherranvirasto on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9 - 15 osoitteessa Kirkkokatu 13. Yhteyttä voi ottaa myös puhelimitse 040 556 8676 tai sähköpostilla tornion.seurakunta@evl.fi

Oulun aluekeskusrekisteri on perustettu vuoden 2018 alussa ja siihen kuuluu tällä hetkellä Oulun seitsemän seurakunnan lisäksi 35 seurakuntaa. Vuoden 2022 alussa Oulun aluekeskusrekisterin seurakuntien yhteenlaskettu jäsenmäärä tulee olemaan noin 370 000. 

Kirkkohallitus on linjannut, että kirkonkirjojenpito tulee keskittää alueellisiin keskusrekistereihin vuoden 2022 alkuun mennessä. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon yhteinen sähköinen jäsentietojärjestelmä Kirjuri on otettu käyttöön vuonna 2012. Kirkon jäsenrekisterissä pidetään yllä seurakuntien jäsenten henkilötietoja sekä tietoja heidän perhesuhteistaan. Tiedot ovat välttämättömiä seurakuntalaisten oikeuksien ja velvollisuuksien näkökulmasta. Evankelis-luterilaisella kirkolla on myös väestökirjanpidollisia tehtäviä esimerkiksi kasteen ja avioliiton esteiden tutkinnan yhteydessä sekä eri käyttötarkoituksiin liittyvien virkatodistusten luovuttamisessa.