Tornion seurakunnan uutisia

Uutislistaukseen

Tornion seurakunta valittiin Maata Näkyvissä -festareilla vuoden 2023 festariseurakunnaksi

Kuvassa festareiden juontajat; vasemmassa laidassa Ville Laaksonen ja oikeassa laidassa Aikku eli Aino Silk...

Kuvassa festareiden juontajat; vasemmassa laidassa Ville Laaksonen ja oikeassa laidassa Aikku eli Aino Silkelä, keskellä torniolaisia nuoria. Kuva: Ella Siikanen

Tornion seurakunta kruunattiin lauantaina 18.11. Maata Näkyvissä -festareilla - Pohjoismaiden suurimmassa kristillisessä nuortentapahtumassa - tämän vuoden festariseurakunnaksi. Valinnan perusteena oli, että seurakunnassa tehdään todella hyvää kristillistä nuorisotyötä, joka tavoittaa paikallisia nuoria laajasti.

Tänäkin vuonna Tornion seurakunnasta oli mukana Maata Näkyvissä -festareille jopa 50 nuorta, kertoo seurakunnan johtava nuorisotyönohjaaja Katja Konttajärvi. Seurakunnasta on lähdetty Maata Näkyvissä -festareille Turkuun asti jo yli 30 kertaa. Tapahtumaan osallistumisella on Torniossa pitkät, ylisukupolviset perinteet, kertoo Konttajärvi. Hän kertoo, että seurakunnan nuoret ovat odottaneet tämän vuoden festareita "kuin kuuta nousevaa".

"Tänä vuonna kesti vain vähän yli minuutti, kun bussin paikat ja niiden varapaikat olivat menneet täyteen. Olemme suuntaamassa Turkuun suurella ja innokkaalla porukalla", Konttajärvi sanoo.

Pohjoismaiden suurin kristillinen nuorten tapahtuma Maata Näkyvissä -festarit järjestettiin 17.–19.11.2023 Turussa Gatorade Centerissä ja Messukeskuksessa. Tänä vuonna Maata Näkyvissä -festarit järjestetään jo 38. kerran, ja teemana on "Et ole yksin". Tapahtuma lähti liikkeelle vuonna 1984 menehtyneen turkulaisen lukiolaispojan muistojuhlana. Paikalle saapui noin 14 000 kävijää eri puolilta Suomea. Tapahtuman järjestävät Sleyn nuorisotyö ja joukko Turun evankelis-luterilaisia seurakuntia.

20.11.2023 14.44