Tornion seurakunnan uutisia

Uutislistaukseen

Kuka minä todella olen? - Luento- ja keskustelutilaisuus

Emeritusprofessori Paavo Kettunen Joensuun yliopistosta avaa hengellisen minuuden käsitettä Torniossa sunnuntaina 23.4.

Emeritusprofessori Paavo Kettunen

Emeritusprofessori Paavo Kettunen

Suomalaisten häpeän kokemuksia vuosikymmeniä tutkinut professori Paavo Kettunen avaa luennollaan Torniossa sunnuntaina 23.4. hengellisen minuuden käsitettä, josta ei ole aiemmin juuri puhuttu.

Luennolla paneudutaan ihmisen kokemusmaailmaan, itsetuntoon sekä hyväksytyksi ja rakastetuksi tulemisen tarpeeseen. 

Tällaista matkaa ihmisen sisimpään käsittelee myös Kettusen teos "Kuka minä todella olen? Kätkössä olevaa minuutta etsimässä". 

– Saanko tai pystynkö todella olemaan se, joka olen? Osa minuudestamme on meille tiedostettua, osa on kätkössä tai jopa kiellettyä, Kettunen pohtii.  

–  Se, joka uskaltaa syventyä ihmismieleen, kokee yleensä sekä myönteisiä että kielteisiä yllätyksiä. Minussa on sellaista hyvää ja sellaista pahaa, jota en tiennytkään. Mutta miten tulen toimeen kaiken sen kanssa, jota minussa on?

Hengellisessä minuudessa käsitellään ihmisenä olemisen perimmäisiä kysymyksiä: Kuka minä olen, mistä minä tulen ja minne minä olen menossa? Lisäksi käsitellään syyllisyyttä, häpeää ja seksuaalisuutta, ihmisen tarpeita ja riippuvuuksia. 

Paavo Kettunen, 73, on Itä-Suomen yliopiston käytännöllisen teologian emeritusprofessori ja pastoraalipsykologian asiantuntija. Hän on käsitellyt monikymmenvuotisessa tutkimustoiminnassa erityisesti sielunhoitoa, syyllisyyttä, rippiä ja häpeää.


Tilaisuus on Suensaaren Suensaaren seurakuntatalolla sunnuntaina 23.4. klo 14. Kahvitarjoilu ennen tilaisuutta.  
 

17.4.2023 12.47