Tornion seurakunnan uutisia

Uutislistaukseen

Yhteisvastuukeräys käynnistyy sunnuntaina 5.2.2023

Vuoden 2023 Yhteisvastuukeräys kerää varoja nuorten väkivallan ja konfliktien ratkaisuun ja ennaltaehkäisyyn teemalla ”Nuoret väkivaltaisessa maailmassa”.

yv_uutinen.jpg

Yhteisvastuukeräys käynnistyy sunnuntaina 5.2., jolloin seurakuntamme jumalanpalveluksissa jaetaan tietoa keräyksestä:
klo 10 Alatornion kirkossa
klo 18 Karungin kirkossa
klo 18 Suensaaren seurakuntatalolla
• Karungissa ja Suensaarella kirkkokahvit Yhteisvastuun hyväksi

Jumalanpalveluksissa kerätään myös kolehti Yhteisvastuukeräykselle, jonka tuotolla sovitellaan ja ratkaistaan nuorten väkivaltaa sekä konflikteja Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Kolehdin lisäksi voit osallistua monella tapaa keräykseen. 

Lahjoitusmahdollisuuksista löydät lisätietoja Yhteisvastuun sivultamme


❤️ Kiitos, että olet mukana tänäkin vuonna ❤️

Keräystuotoista 40 prosenttia lahjoitetaan Suomeen. Puolet Suomeen kohdistetuista keräystuotoista jää paikallisseurakunnille nuorten tukemiseksi tehtävään teemanmukaiseen toimintaan sekä seurakuntien auttamistyöhön. Toinen puolikas ohjataan Aseman Lapset ry:lle, joka kehittää ja laajentaa yhteisvastuuvaroin koulu- ja nuorisoväkivallan ehkäisemiseen ja vähentämiseen tähtääviä toimiaan.

60 prosenttia keräystuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta kansainväliseen apuun. Keräyksessä tuetaan erityisesti nuorten koulunkäyntiä maan köyhimmillä, kuivuudesta kärsivillä alueilla. Köyhyys ja epävakaus syventävät sosiaalisia ja toimeentuloon liittyviä ongelmia sekä koulun keskeyttämisiä. Katastrofirahaston avustuksilla tuetaan koulunsa kesken jättäneiden nuorten kouluun paluuta ja koulussa pysymistä sekä annetaan tukiopetusta ja psykososiaalista tukea. Koulutus antaa nuorille paremmat mahdollisuudet toimeentuloon ja rauhan edistämiseen omissa yhteisöissään.


Katso myös: www.yhteisvastuu.fi  (uudet sivut avautuvat su 5.2.2023)
 

2.2.2023 07.51