Ryhdy ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa

12.9.2022 13.37

.

Ensi marraskuussa järjestetään seurakunnissa kirkkovaltuuston jäsenten vaalit. Valitut päättäjät johtavat seurakuntaa yhdessä kirkkoherran kanssa. Koska seurakunnalla on veronkanto-oikeus, sen toiminnan tulee olla avointa ja läpinäkyvää.

Seurakunnan päättäjät ovat tärkeässä asemassa tulevaisuuden tekijöinä. On tärkeää tutustua seurakunnan toimintaan ja työntekijöihin, jotta tietää, mistä puhutaan ja mistä päätetään. Perustehtävänä on Jumalan sanan julistaminen ja sakramenttien - kasteen ja ehtoollisen - toimittaminen.

Päättäjien tehtävä on luoda edellytykset toiminnalle takaamalla riittävät resurssit. Tornion seurakunnan talous on hyvällä tasolla, joten toiminnan rikastuttaminen on mahdollista. Seurakunnalla on myös hyvä ja luova henkilöstö, joka tarvitsee luottamushenkilöiden kaiken tuen ja arvostuksen.

Itse olen toiminut luottamustehtävissä 8 nelivuotiskautta ja päässyt huikealle matkalle seurakunnan ja kirkon elämässä. Kuluneella kaudella en enää ollut päättäjänä, mutta toimintaa ja tehtäviä on silti riittänyt. On tärkeää, että päättäjiksi tulee uusia, nuoria eri alojen osaajia, jotta seurakunta voi palvella mahdollisimman monia ihmisiä niin arjen haasteissa kuin elämän juhlahetkissäkin.
Lähtemällä mukaan voit vaikuttaa seurakunnan tulevaisuuteen!

Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022

Mervi Mustonen