Tee kaverista totta

31.1.2024, Mirja-Liisa Lindström

kaksi nuorta lattialla istuen pelaamaassa, yhteisvastuun logo ja teksti:

Tätä kirjoittaessani aloittelemme Kristittyjen ykseyden viikkoa, viikon päästä puolestaan alkaa tämän vuoden yhteisvastuukeräys. Kaksi tärkeää ja ajankohtaista asiaa aivan peräjälkeen.

Tämän vuoden yhteisvastuukeräyksen aihe on "Tee kaverista totta". Keräys keskittyy nuorten elämänhallinnan ja mahdollisuuksien parantamiseen Suomessa ja maailman kriisialueilla. Kristittyjen ykseydenviikon tämän vuoden teema on puolestaan rakkauden kaksoiskäsky ’Rakasta Herraa, Jumalaasi… ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi’. Molemmat aiheet ovat aivan ihmisyyden ytimessä. 

Onko ihmisyys, ihmisarvo ja inhimillisyys hukassa? Tätä olen kuluneiden vuosien aikana pohtinut usein yksin ja ystävieni kanssa. Maailmassa, aivan lähellämmekin, oleva itsekkyys, jopa ilkeämielisyys ja pahuus pelottavat. Tällaisessa maailmassako meidän lapsemme ja nuoremme tulevaisuudessa elävät? Onko täällä tilaa inhimillisyydelle? Nämä kysymykset ehkä herättävät ahdistusta meissä monessa, mutta ne ovat niin totta liian monen ihmisen elämässä.

Jokainen elämä on arvokas. Jokainen ihminen on arvokas. Elämä on meille Jumalan antama lahja ja mahdollisuus, samoin kuin jokainen niistä ihmisistä, jotka meidän elämäämme ja sydämellemme on annettu. Siksi aitous, rehellisyys, toisen ihmisen kunnioittaminen ja arvostaminen sellaisena kuin hän on, on meidän jokaisen oikeus. Kaveruus on totta. Jumalan rakkaus meitä kohtaan on totta. Lähimmäisen rakkaus on totta.

Autetaan nuoria ja toinen toisiamme kohti valoisampaa tulevaisuutta Torniossa, Suomessa ja maailmalla.