Yhteiset syntymäpäiväjuhlat 70, 80, 90 ja yli 90 vuotta tänä vuonna täyttäville

13.11.2023, Toimittaja Paikallislehti

Lappian tiloissa järjestetyssä tilaisuudessa oli mukana 260 juhlavierasta, joista osa kuvasssa.

Tornion seurakunta järjesti lokakuu lopussa perinteisen yhteisen syntymäpäiväjuhlan kaikille tänä vuonna 70, 80 ja 90 vuotta sekä yli 90 vuotta täyttäneille tai täyttäville. Lappian Kisälli -ravintolaan oli kokoontunut 260 juhlavierasta, jotka saivat nauttia lohikeitosta, rieskasta ja jälkiruoaksi puolukkaleivoksesta pienen ohjelman kera.

 

Yksi juhlavieraista oli tänä vuonna 80 vuotta täyttänyt torniolainen Eila Trög. Hänen mukanaan oli aviomies Paavo Trög, 89. 
- Aikaisemmin olemme olleet tällaisessa samanlaisessa juhlassa seurakuntatalolla, mutta tämä Lappian tila on hyvä, iso tila. Näkyi paljon tuttuja. Ja lohikeittohan on aina hyvää, Eila Trög sanoi.
Eila ja Paavo Trög tulivat tilaisuuteen omilla kyydeillä, mutta Tornion seurakunta järjesti juhliin myös kyydin kaikille sitä tarvitseville. 

- Seurakunta järjestää tällaisen juhlan kerran vuodessa, ja tämä on todella suosittu. Aikaisemmin juhlittiin seurakuntataloilla, mutta se tila ei enää riittänyt. Ja nyt jo ennen korona-aikaa ollaan juhlittu täällä Lappian Kisällissä, Tornion seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Aila Ylinärä kertoi.

Jokainen juhlavieras sai ottaa puolison tai yhden ystävän juhliin mukaan. ”Mahottoman hyvää lohikeittoa ja itse tehtyä rieskaa!”, ”tosi hyvä leivos, on riittoisa, eikä liian makea,” kuului pöydistä puheensorinan keskeltä.

Tornion seurakunta järjestää juhlan yhteistyössä Ammattiopisto Lappian kanssa. Mukana järjestelyissä ovat Lappian ravintolapalvelu ja opetus, jotka loihtivat juhlapaikan,
valmistivat ruuan ja hoitivat tarjoilun. Lisäksi oman osansa juhlien eteen tekivät Lappian turva-alan sekä musiikin teknologian opiskelijat.

- Useampia ryhmiä oppilaita on mukana kaikilta vuosikursseilta, myös ensimmäiseltä, nyt syksyllä opiskelunsa aloittaneet. Meille tämä on kiva harjoitus, päivätilaisuus, joten tapahtuu koulupäivän aikana. Oppilaat itse ovat valmistaneet rieskan ja leivokset ja ravintolapalvelu lohikeiton, ravintola- ja catering-alan opettaja Johanna Mäkiniemi Ammattiopisto Lappiasta kertoi.

Pientä ohjelmaakin juhlissa oli tarjolla. Päivi Viitavaara piti tervetuliaispuheen, sen jälkeen laulettiin onnittelulaulu ja ruokailun aikana musiikista vastasivat Jukka ja Julia Lamminen. Juhlat päättyivät Tornion kirkkoherra Mirja-Liisa Lindströmin puheeseen ja yhteislauluun, jota säesti Tornion seurakunnan kanttori Pertti Hurtig.

- Ruokailussa menee pääosin juhlien aika, joten ohjelma on suunniteltu sen mukaisesti. Juhlavieraille on tärkeää, että he näkevät sellaisiakin tuttuja, joita ei ole välttämättä pitkään aikaan nähnyt. Kohtaaminen ja yhdessäolo on merkityksellistä, Ylinärä painotti.

Tornion seurakunnan diakoniatiimistä mukana juhlissa olivat Aila Ylinärän ja Päivi Viitavaaran lisäksi diakoni Kirsi Auno ja pastori Jane Fagerström.