Joukko erivärisiä henkilöhahmoja lapsista aikuisiin. Etualalla tyttö istuu pyörätuolissa.

Vammaistyö  - Kaikki saavat tulla!

Kirkko on avoin kaikille ihmisille. Jokainen on tervetullut mukaan seurakunnan toimintaan.

Tornion seurakunnan vammaistyössä ei ole tällä hetkellä työntekijää.

Tarvittaessa voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijöihin, yhteystiedot löydät diakoniatyön sivulta.

Seurakunnan vammaistyössä ihmisarvon puolustaminen, tasavertaisuus ja seurakuntayhteys ovat tärkeitä. Jokainen on tervetullut mukaan seurakunnan toimintaan, juuri sellaisena kuin on.

Kehitysvammaistyö

Säännöllistä toimintaa Tornion kehitysvammaistyössä ovat mm.:

• Ystäväkerho Etappituvalla kerran kuukaudessa
  • Arkienkeleitä toisillemme-kerho Torintienoon palvelukodilla kerran kuukaudessa
  • hartaushetket asuntoloissa
  • koti- ja laitoskäynnit
  • leirit ja retket
  • kirkkopyhät
  • kehitysvammaisten rippikoulu

Toimintaa näkövammaisille ja huonokuuloisille

Erityisryhmät on haluttu ottaa huomioon, jotta jokainen vammastaan huolimatta voisi täysipainoisesti osallistua seurakunnan toimintaan. Esimerkiksi kerhossa on käytössä äänenvahvistimia.

Näkövammaiset, huonokuuloiset ja viittomakieliset sekä heidän läheisensä ovat tervetulleita mukaan seurakunnan toimintaan ja heille suunnattuun vertaistoimintaan. Tarjolla on ryhmiä, retkiä, leirejä, juhlia ja teemapäiviä. Nämä tapahtumat tarjoavat vertaistukea, osallisuutta, hengellistä hoitoa, iloa ja vaihtelua.

Viittomakielinen työ

Hiippakunnan kuurojenpappi vierailee säännöllisesti seurakunnassamme järjestettävissä kerhoissa ja messuissa. Kuurojenpapin ja oman seurakunnan vammaistyön diakonissan seurakuntalaisia ovat kaiken ikäiset viittomakieliset kuurot ja kuurosokeat ja kuuroutuneet sekä heidän läheisensä.

Säännöllisestä toiminnasta ja muista tapahtumista ilmoitetaan seurakunnan verkkosivuilla ja  Lounais-Lappi lehdessä.

Keskusteluapua

Vammaistyön diakonissa on käytettävissä luottamuksellisia keskusteluja ja sielunhoitoa varten. Voit ottaa yhteyttä puhelimitse, pyytää kotikäyntiä tai tulla käymään. Työntekijä voi auttaa myös käytännön asioissa ja ohjaa tarvittaessa eteenpäin muun avun piiriin.