Piispa Jukka Keskitalo saapuu Tornioon suorittamaan piispantarkastuksen

Tiedote 17.11.2021:

Koronaturvallisuus piispantarkastuksen tilaisuuksissa

Torniossa astuu perjantaina 19.11. voimaan koronarajoituksia, jotka otetaan huomioon piispantarkastuksen tilaisuuksissa. Vaikka kokoontumisrajoitukset eivät juridisesti sido jumalanpalveluksia ja muita uskonnonharjoitusta sisältäviä tilaisuuksia, niin kirkko haluaa olla samassa linjassa yhteiskunnan muiden toimijoiden kanssa.

Ohjeet koskevat erityisesti perjantai-illan viikkomessua Arpelan seurakuntakodilla. Arpelan tilaisuus järjestetään normaalisti, sillä oletamme, että tilaisuudessa tulisi joka tapauksessa olemaan paikalla suunnilleen kokoontumisrajoituksen mukainen määrä. Sunnuntain piispanmessu Alatornion kirkossa toteutetaan ns. sektorimallilla. Suuressa ristikirkossa eri siivet sektoroidaan ja hyödynnetään useita ulko-ovia, jolloin jokaisessa niissä voi olla noin 50 henkeä. Jumalanpalveluksen jälkeinen lounas Parasniemen seurakuntakodilla perutaan ja sen korvaa kirkkokahvit kirkossa. Nekin toteutetaan sektoreittain.

Tilaisuuksiin on turvallista tulla, kun noudatamme seuraavia ohjeita:
Tullaan paikalle vain ehdottomasti terveinä, pidetään maskia, desinfioidaan kädet ja pidetään turvavälejä.

*   *   *   *   *

Piispamme Jukka Keskitalo seurueineen tulee suorittamaan piispantarkastuksen Tornion seurakuntaan 19.-21.11.2021. Piispantarkastusviikonlopun ohjelma on varsin monipuolinen. Viikonlopun aikana piispa seurueineen kohtaa torniolaisia mm. Putaan yläkoululla, yrityksissä, kaupungintalolla ja seurakunnan tiloissa.

Piispantarkastus alkaa perjantaina 19.11.

• klo 9 hartaudella Alatornion kirkossa, tilaisuus on kaikille avoin.
  • klo 18.30 ovat kaikki tervetulleita viikkomessuun ja iltakahville Arpelan seurakuntakodille. Samassa tilaisuudessa piispa toimittaa Arpelan seurakuntakodin alttaripöydän siunaamisen.

Lauantaina 20.11.

• piispantarkastuksen ohjelma painottuu Tornion seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden tapaamisiin.
  • Lauantai-iltapäivällä piispa Jukka Keskitalo on kaikkien tavattavissa klo 15 - 16 Rajalla på Gränsen-kauppakeskuksen joulunavauksessa. Tilaisuudessa ovat mukana Raumon laulajat Eija Korkalan johdolla.

Piispantarkastus päättyy juhlalliseen piispanmessuun sunnuntaina 21.11. klo 10 Alatornion kirkossa.

• Välittömästi piispanmessun päätyttyä kirkossa alkaa yleinen piispantarkastus.
  • Sunnuntain ohjelma jatkuu Alatornion kirkossa päätösjuhlalla.
  • Jumalanpalveluksen jälkeinen lounas Parasniemen seurakuntatalolla perutaan ja sen korvaa kirkkokahvit kirkossa.

Piispanmessu on seurattavissa YouTube kanavan välityksellä (linkki päivitetään) sekä kuunneltavissa Radio Pron kanavalla.

Lue myös:

Valkoien kukkakranssi, jonka sisällä violettipohjalla: Tornion seurakunnassa PIISPANTARKASTUS 19.-21.11.2021