Kuvituskuva, taustalla koivunoksia ja keltaiset tulppaanit. Teksti: Pääsiäisen aikaan

Pääsiäiseen!

Aurinko paistaa hohtaville hangille, lumipilvet kulkevat hetkittäin auringon eteen, lumi sulaa, räystäät tippuvat… kevät!

Vuodenkierrossa olemme taas ehtineet kevääseen, pääsiäiseen. Se on kaikkien kristillisten kirkkojen suurin juhla!  Ylösnousemuksen juhla!

Kevään tulo on luonnossa vahvaa aikaa, elämä työntyy talvihorroksestaan esiin lumen, jään ja roudan alta. Kuolema on kuin routa, synnin routa, jonka Kristus on murtanut. Hän on noussut kuolleista!
Tähän pääsiäisen iloon saamme mekin kaikki yhtyä yhdessä koko luomakunnan kanssa. Pääsiäisaamusta sanotaan, että aurinkokin tanssii.

Siksi haluan tervehtiä sinua pääsiäisvirren sanoin:

’Aurinkomme ylös nousi,
paistaa voitto vuorelta.
Lämmin valo sieltä hohtaa,
surut murheet hajottaa…’

Riemullista pääsiäisen aikaa sinulle ja rakkaillesi 
toivottaa Mirja-Liisa, kirkkoherra

Pääsiäinen - kristittyjen suurin juhla


Pääsiäinen on kirkkovuoden keskus ja huippukohta. Pääsiäisjakson aikana seurataan Jeesuksen elämän viimeisiä vaiheita, kuolemaa ja ylösnousemusta. Pääsiäisen viettoon liittyy monta merkittävää kirkkopyhää kuten kiirastorstai ja pitkäperjantai. 

Suurin juhlapäivä on tietysti itse pääsiäispäivä. Ennen pääsiäistä vietetään hiljaista viikkoa, joka alkaa palmusunnuntaista. Pääsiäisen toivon ja ilon sanoma on kristillisen uskon perusta: Jeesuksen ylösnousemuksen myötä kuoleman kahleet on murrettu.

Tervetuloa seurakuntamme
pääsiäisenajan tilaisuuksiin!

 

Palmusunnuntaista pääsiäiseen 2023
-esite on luettavissa tästä