Tunnetko jo kastepuun?

Tule Alatornion kirkkoon laittamaan lapsesi nimikkoenkeli kastepuuhun jumalanpalveluksessa, jota vietetään kastejuhlaa seuraavan viikon sunnuntaina.

Kastepuu, kastettujen nimilehdet oksilla - kuvituskuva

Se on suuri, valkolatvainen puu kuulain vihrein lehdin. Mutta puun lehdet kätkevät salaisuuden. Lehdet ovatkin puussa piilottelevia pieniä suojelusenkeleitä! Uusi suojelusenkeli muuttaa kastepuuhun aina, kun seurakuntaamme kastetaan uusi jäsen. Vastakastettujen puolesta rukoillaan jumalanpalveluksessa, ja siinä yhteydessä kastetun nimikkoenkeli laskeutuu kastepuun oksalle mikäli vanhemmat niin toivovat.

Nimikkoenkelin kastepuuhun voi mieluusti tulla laittamaan kastetun perhe tai sukulainen, isä, äiti, kummi, mummi, ukki, isosisarus...  Mikäli kastetun perheenjäseniä ei ole mukana jumalanpalveluksessa, jossa hänen nimensä luetaan, enkelin auttaa puuhun suntio tai seurakunnan vapaaehtoinen.

Kastepuu on meillä Alatornion kirkossa kertomassa, että jokainen kastettu on otettu seurakunnan syliin. Enkelin sydäntä muistuttava muoto kertoo Jumalan ja lähimmäisten rakkaudesta. Kastepuun enkelit kertovat siitä, että seurakunta rukoilee kastettujen jäsentensä puolesta. 

Kastepuu on nimikkoenkeleiden koti kunnes ne annetaan perheille muistoksi. 

Tervetuloa Mikkelinpäivänä (syys-lokakuun vaihteessa) klo 10 Alatornion kirkkoon viettämään koko perheen jumalanpalvelusta ja hakemaan lapsesi nimikkoenkeli muistoksi ainutkertaisesta juhlasta.

Mikäli et pääse tulemaan tähän jumalanpalvelukseen, talletamme lapsesi nimikkoenkelin kirkkoherranvirastoon (osoite: Kirkkokatu 13), josta se on haettavissa lapsen nimellä kyseisen vuoden loppuun asti.